Bestellingen tot 17.00 uur worden dezelfde werkdag verzonden!

wij verzenden met TNT Post en DHL

Bekijk mandje
Uw mandje is momenteel leeg.
U bent hier:
Home Technologie Mediaconverters - Media converter

Selecteer op merkMediaconverters / media converter

Glasvezel kabel

Glasvezelbekabeling wordt steeds vaker toepast omdat moderne netwerken in omvang groeien en er steeds hogere eisen aan gesteld worden. De voordelen van glasvezelbekabeling zijn de galvanische scheiding, de mogelijkheid om grotere afstanden te overbruggen, de ongevoeligheid voor interferentie en de compactheid van de kabels die zorgt voor een betere luchtstroom in de patchkast.

Om glasvezel in uw traditionele bekabelde netwerk te integreren kunt u gebruik maken van mediaconverters, Mediaconverters zetten op een transparante wij het Ethernet signaal om van koper naar glas en vice versa. In tegenstelling tot de Ethernet interfaces voor traditionele koperen bekabeling kunnen Ethernet interfaces voor glasvezel niet tussen de verschillende snelheden schakelen.
Mediaconverters kunnen de snelheid aan de koperzijde detecteren als zij de auto-negotation functie ondersteunen, door deze functie worden de parameters van de verbinding automatisch ingesteld. De snelheid aan de glasvezelzijde ligt vast en blijft altijd gelijk.

Mediaconverters / media converter

Mediaconverters (media converter) zijn volledig transparant voor Ethernet, dat wil zeggen dat de frames die aan de ene zijde binnenkomen worden geconverteerd en vervolgens binnen het aangewezen protocol worden doorgestuurd naar de andere zijde. Er vindt dus alleen een omzetting plaats van de elektrische signalen naar optische signalen. Het is noodzakelijk dat aan beide zijden van de mediaconverter dezelfde datasnelheid gebruikt worden. Het voordeel van transparante mediaconverters is dat ook jumboframes ondersteund worden en er dus geen beperking van pakket lengte is.

Deze converters zijn uitermate geschikt om te gebruiken in zowel industriƫle- als kantoornetwerken.

Log hier in


Wachtwoord vergeten?
Gebruikersnaam vergeten?
Bent u een nieuwe klant? Registreer dan hier

Nieuw in de winkel

Inschijven Nieuwsbrief

ICT Winkel


Ontvang HTML?
Code: catchme refresh